Mus z białej czekolady ... najlepszą rozpustą dnia

Krzysztof
Przepisy
10.11.2014 8:23
Mus z białej czekolady ... najlepszą rozpustą dnia

Przepis

Składniki:

300 ml śmietany kremówki

200 g białej czekolady

2 łyżki mleka

6 łyżeczek żelatyny

3 łyżki gorącej wody

100 g płatków migdałów

4 banany

200 g jagód

2 łyżki miodu

Przygotowanie:

Migdały uprażyć, podzielić na cztery części i wypełnić dno szklaneczek. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie - pozostawić do delikatnego ochłodzenia. W misce ubić śmietanę na sztywną pianę, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i połączyć ze śmietaną, delikatnie mieszając łyżką, dodać żelatynę. Gotowym musem zalać migdały i wstawić szklanki do lodówki na 1h.

Banany obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z miodem i jagodami. Smażyć na małym ogniu. Owoce z syropem ostudzić i ułożyć na musie.