UDKA FASZEROWANE

Krzysztof
Obiad
08.11.2014 8:35
UDKA FASZEROWANE

Przepis

Składniki:

4 udka kurczaka – umyte pozbawione skóry oraz kości

przyprawa do kurczaka xl marki Knorr

2 łyżki płynnego miodu

garść świeżego szpinaku

1 łyżka drobno posiekanej cebuli

1 łyżka serka śmietankowego lub mascarpone

sól, pieprz, olej

Przygotowanie:

Udka kurczaka natrzyj marynatą z miodu wraz z Przyprawą do Kurczaka xl Knorr, odstaw. Posiekaną drobno cebulę zeszklij, dodaj umyty, osuszony szpinak, osól, popieprz i dodaj serek śmietankowy. Zamieszaj i zestaw z gazu. Udka kurczaka ułóż płasko, na jeden z końców nałóż pastę szpinakową, złóż na pół lub zroluj. Smaż na oleju aż udka faszerowane staną się pięknie rumiane. Smacznego!