Przepis
SKŁADNIKI:
8- 10 sztuk podudzia z kurczaka
2 czubate łyżki Tandoori Masala - Aromatyczna mieszanka prosto z gorących Indii. Nie zawiera żadnych sztucznych barwników. Podobna w zapachu do garam masali, ale mniej słodka, z bardziej wyczuwalnym aromatem kolendry i kminu rzymskiego. Dość pikantna, lekko słonawa w smaku. KLIK
1 czerwona papryczka chilli
2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao
1 zielona papryczka chilli
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
1 łyżeczka prażonego sezamu
3 łyżki oliwy
1 marchewka
Przygotowanie:
Mięso układamy jedno obok drugiego w naczyniu żaroodpornym. Całość zalewamy marynatą (przyprawy, posiekane chilli, czosnek i sos sojowy). Marchewkę kroimy na cienkie plasterki. Pieczemy w piekarniku około 30-40 minut w 180 stopniach.
Sałatka:
szpinak
rucola
cieciorka
marynowany imbir
czerwona cebulka
kalmary (trzymane we wrzątku około 2-3 minut)
Sałatkę skropić sokiem z limonki.