Ciasto Rafaello na herbatnikach

Ciasto Rafaello na herbatnikach

Składniki:- 24 herbatnikimasa:- 3 szklanki mleka- 1 szklanka mąki- 0,5 szklanki cukru- cukier wanilinowy- 100 g wiórków kokosowych + 50 g do posypania- 200 g margarynyPrzygotowanie:Do garnka wlewamy mleko, dodajemy …

Składniki

Przepis

Składniki:

- 24 herbatniki

masa:

- 3 szklanki mleka

- 1 szklanka mąki

- 0,5 szklanki cukru

- cukier wanilinowy

- 100 g wiórków kokosowych + 50 g do posypania

- 200 g margaryny

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, cukier wanilinowy, mąkę. Zagotowujemy mieszając doprowadzamy do wrzenia aby powstał budyń, dodajemy kokos, mieszamy i studzimy.

Margarynę przekładamy do miski, miksujemy i dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując.

W kwadratowej formie układamy 12 herbatników, na to wykładamy część masy budyniowej, ponownie układamy herbatniki, smarujemy resztą masy i posypujemy kokosem. Wkładamy do lodówki, po około 2 godzinach możemy podawać.

 http://mojeprzepisy-ania.blogspot.com/2014/09/rafaello-na-herbatnikach.html
Ewelina

true

Polecane