Rafaello na herbatnikach

Krzysztof
Ciasta
27.09.2014 8:13
Rafaello na herbatnikach

Przepis

Składniki:

- 24 herbatniki

masa:

- 3 szklanki mleka

- 1 szklanka mąki

- 0,5 szklanki cukru

- cukier wanilinowy

- 100 g wiórków kokosowych + 50 g do posypania

- 200 g margaryny

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, cukier wanilinowy, mąkę. Zagotowujemy mieszając doprowadzamy do wrzenia aby powstał budyń, dodajemy kokos, mieszamy i studzimy.

Margarynę przekładamy do miski, miksujemy i dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując.

W kwadratowej formie układamy 12 herbatników, na to wykładamy część masy budyniowej, ponownie układamy herbatniki, smarujemy resztą masy i posypujemy kokosem. Wkładamy do lodówki, po około 2 godzinach możemy podawać.