Dietetyczna pizza

Ewelina
Fit
20.10.2014 9:29
Dietetyczna pizza

Przepis

Składniki na blat do pizzy:

240 g fasoli (ja użyłam fasoli białej z puszki)

2 jajka

cebula

ząbek czosnku

34 g siemienia lnianego (dałam 3 łyżeczki)

60 g skrobi ziemniaczanej (podarowałam sobie z powodu braku skrobi)

łyżeczka proszku do pieczenia

sól, pieprz, oregano

Składniki na farsz:

50g zmielony szpinak

100ml jogurtem naturalnym

sól

Pieprz

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kosteczkę, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy cebulkę, czosnek, jajka, fasolę po odsączeniu z zalewy, siemię lniane i przyprawy. Wszystko porządnie zmiksowałam blenderem i wylałam do silikonowej formy. Piec w 180 stopniach około 35-45 minut.