Przepis
Składniki:
galaretka truskawkowa
dżem truskawkowy
czekolada gorzka
Przygotowanie:
galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wody , ostudzić. Do zimnej galaretki dodać 3-4 łyżki dżemu truskawkowego. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Brzegi foremki wysmarować czekoladą za pomocą pędzla i włożyć do zamrażarki na 2 minuty. Po dwóch minutach czynność powtórzyć i włożyć ponownie do zamrażarki. Po wyciągnięciu wlać do foremek nasze nadzienie tak, aby można było pokryć je ostatnią warstwą czekolady. Całość schładzać w lodówce 2 godziny lub w zamrażarce 20 minut.
Takie czekoladki to wspaniały prezent na każdą okazję , ja osobiście przygotowywałam je już kilka razy . Polecam wykonanie ich każdemu !