Serduszka z czekoladą

Krzysztof
Przepisy
10.02.2014 19:25
Serduszka z czekoladą

Przepis

Składniki na ok. 40 szt:

250g mąki

150g masła

100g cukru pudru

1 żółtko

1 łyżka kwaśnej śmietany

dżem malinowy

1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (100g)

1 łyżka oleju

Masło posiekać z mąką.

Dodać cukier, żółtko i śmietanę.

Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i wstawić

do lodówki na około 1-2 godziny.

Po tym czasie ciasto wyjąć i rozwałkować

na stolnicy (ja wałkowałam dość cienko).

Wycinać serduszka ( za pomocą stempelków-

literek odcisnęłam jeszcze napisy).

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

około 10 -12 minut.

Gdy ostygną przełożyć dżemem malinowym.

Czekoladę rozpuścić z 1 łyżką oleju.

Maczać ciasteczka z jednej strony w czekoladzie.

Zostawić aż czekolada całkowicie zastygnie.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną