Jagodowy krem

Ewelina
Przepisy
09.09.2014 8:18
Jagodowy krem

Przepis

Jagodowy krem z tofu :)

Jakiś czas temu zobaczyłam na jednym blogu czekoladowy/kakaowy krem z tofu. Wyglądał przepysznie! Postanowiłam zrobić swoją wersję. Jako że miałam w zanadrzu świeże jagódki, to właśnie z nimi zrobiłam tę kremową masę. Wyszło pysznie!

Składniki:

- 180 g tofu naturalnego Polsoja

- 3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego

- 200 g świeżych jagód

- do smaku stewia/ksylitol/miód

Wszystkie składniki blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Każdemu może wyjść troszkę inna konsystencja, więc jeżeli będzie zbyt rzadka dodajemy pół łyżeczki mielonego siemienia lnianego, a gdy będzie zbyt twarda/gęsta dolewamy mleka :) Smacznego!