Rurki z kremem malinowym

Desery
22.08.2023 13:50
Rurki z kremem malinowym

Przepis na rurki z kremem malinowym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wypiekibeaty.com.pl/rurki-kremem-malinowym/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Rurki z kremem malinowym - słodkość, której nie można oprzeć się

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 30 min
  • Szacunkowy koszt: 20 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • 450 kcal
  • 18g tłuszczu
  • 60g węglowodanów
  • 10g białka

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietanki
  • 200 g prawdziwej maliny
  • 50 g cukru
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanili
  • szczypta soli

Przepis

Te rurki z kremem malinowym są prawdziwym marzeniem każdego łasucha. Delikatne, kruche ciasto połączone z łagodną słodyczą kremu malinowego to kompozycja smaków, której po prostu nie można oprzeć się. Przygotowanie tego deseru jest proste, a efekt końcowy na pewno zachwyci wszystkich domowników i gości. Świeże maliny dodają tego charakterystycznego, lekko kwaśnego smaku, który idealnie komponuje się z delikatnym kremem. To połączenie smaków sprawia, że te rurki z kremem malinowym to coś więcej niż zwykły deser – to małe dzieło sztuki kulinarnych. Masz ochotę na coś słodkiego, ale jednocześnie lekkiego i orzeźwiającego? Te rurki z kremem malinowym są odpowiedzią na Twoje pragnienia. Ciesz się nimi jako deser po obiedzie, przekąskę albo specjalny przysmak na spotkanie z przyjaciółmi. Ten przepis jest tak prosty, że nawet początkujący kucharze poradzą sobie z jego wykonaniem. Nie czekaj więcej, spraw radość sobie i bliskim - zacznij piec dziś!

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż formę do pieczenia papierem do pieczenia.
  • W miseczce umieść mąkę, cukier puder i sól, a następnie dodaj kawałki zimnego masła. Szybko zagnieć ciasto.
  • Podziel ciasto na 8 części i formuj z nich rurki. Upiecz w piekarniku przez około 20 minut, aż będą złote.
  • W międzyczasie przygotuj krem malinowy, mieszając świeże maliny z cukrem i sokiem z cytryny w rondelku. Gotować na małym ogniu, aż maliny zaczną się rozpadać i stworzą kremowy sos.
  • Dodaj śmietankę i ekstrakt z wanilii do sosu malinowego i gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
  • Nalej krem do upieczonych rurek i pozostaw do ostygnięcia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.