Przepis
Niedługo wyjeżdżam na urlop. Z tego powodu przygotowałam sobie musli własnego pomysłu.
Lubię czasem na śniadanie w lecie zjeść jogurt naturalny lub mleko sojowe z musli.
Pamiętam jak w zeszłym roku nachodziłam się po sklepach w nadmorskiej miejscowości za musli. Albo nie było go wcale albo było z cukrem wysoko w składzie. A ja lubię musli niesłodzone. Lub dodaję już do gotowej mieszanki musli z jogurtem świeże owoce.
Zmieszane:
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1/2 szklanki otrąb owsianych
- 1/2 szklanki otrąb pszennych
- 1/2 szklanki otrąb gryczanych
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki ziaren siemienia lnianego
- 2 łyżki ziaren sezamu
- 1/3 szklanki ziaren słonecznika
- 1/3 szklanki wiórek kokosowych
- 1/4 szklanki płatków migdałowych