Musli domowej roboty

Ewelina
27.08.2014 10:13
Musli domowej roboty

Przepis

Niedługo wyjeżdżam na urlop. Z tego powodu przygotowałam sobie musli własnego pomysłu.

Lubię czasem na śniadanie w lecie zjeść jogurt naturalny lub mleko sojowe z musli.

Pamiętam jak w zeszłym roku nachodziłam się po sklepach w nadmorskiej miejscowości za musli. Albo nie było go wcale albo było z cukrem wysoko w składzie. A ja lubię musli niesłodzone. Lub dodaję już do gotowej mieszanki musli z jogurtem świeże owoce.

Zmieszane:

- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich

- 1/2 szklanki otrąb owsianych

- 1/2 szklanki otrąb pszennych

- 1/2 szklanki otrąb gryczanych

- 1/2 szklanki rodzynek

- 1/2 szklanki ziaren siemienia lnianego

- 2 łyżki ziaren sezamu

- 1/3 szklanki ziaren słonecznika

- 1/3 szklanki wiórek kokosowych

- 1/4 szklanki płatków migdałowych