Składniki
100 ml oleju kokosowego
100 gram masła orzechowego
150 gram miodu
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka ryżu preparowanego
1 szklanka płatków kukurydzianych
½ szklanki orzechów laskowych
½ szklanki rodzynek
½ szklanki orzechów włoskich
Przepis
Olej kokosowy, masło orzechowe oraz miód roztapiamy na małym ogniu na patelni. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy.
W dużej misce mieszamy ze sobą płatki owsiane, ryż preparowany, płatki kukurydziane, orzechy laskowe, rodzynki oraz orzechy włoskie. Do tak przygotowanych składników wlewamy naszą mieszankę. Całość mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Nasze musli pieczemy przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
I gotowe.
Tak przygotowana mieszankę możemy używać jako musli, dodatek do deserów bądź jak batoniki energetyczne do pracy.