Krem ziemniaczany z bryndzą

Ewelina
Zupy
20.08.2014 21:12
Krem ziemniaczany z bryndzą

Przepis

Zupę taką jadłam w austriackich Alpach. Ale bez sera.

Bardzo mi smakowała.

Ostatnio kupiłam w Krakowskim Kredensie bryndzę z kminkiem. Bardzo mi smakowała. Dodałam do zwykłej kartoflanki i było bardzo smacznie.

Wywar warzywny 2 litry

biała część pora

1 łyżka oleju

2 łyżki bryndzy z kminkiem

8 średnich ziemniaków

2 liście laurowe

kilka ziaren ziela angielskiego

natka

papryka słodka

Pora pokroić w krążki udusić na oleju, wlać wywar warzywny, dodać ziemniaki, przyprawy. Kiedy ziemniaki będą ugotowane zmiksować, wyjmując liście laurowe i ziele. Dodać je ponownie po zmiksowaniu. Dodać 2 łyżki bryndzy z kminkiem i dokładnie wymieszać łyżką.

Na koniec posypać natką i słodką papryką.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną