Bułka zapiekana z serową wkładką

Krzysztof
Śniadania
12.08.2014 11:35
Bułka zapiekana z serową wkładką

Przepis

Składniki (dla dwóch osób):

- 2 duże bułki

- 4 pieczarki

- 3 jajka

- 2 plasterki żółtego sera

- 3-4 plasterki wędliny

- garść szczypiorku

- sól i pieprz do smaku

Z bułek odcięłam "główki" i wydłubałam środek- trzeba uważać, by nie zrobić dziury (gdyby jednak zrobiła się dziura wystarczy zalepić ją kawałkiem wydłubanej bułki). Pieczarki, wędlinę i ser pokroiłam, wrzuciłam do miski, dodałam jajka, doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam.

Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, grzanie góra-dół + termoobieg.

Bułki wypełniłam masą, ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (wraz z odciętymi kapeluszami z bułek) i wstawiłam do piekarnika na ok. 10 minut na środkową półkę. Po tym czasie blaszkę przełożyłam na górną i półkę i ustawiłam tylko górne grzanie- zapiekałam kolejne kilka minut do momentu ścięcia się jajek.