Robert Lewandowski otwiera własną restaurację. Co tam zjemy?

Martyna P.
Newsy
02.10.2021 15:59
Robert Lewandowski otwiera własną restaurację. Co tam zjemy?

Niedługo na rynku restauracyjnym pojawi się nowy punkt sygnowany nazwiskiem Roberta Lewandowskiego. Piłkarz wraz ze wspólnikami zainwestował w branżę gastronomiczną i otwiera restaurację.

Lewandowski podjął się inwestycji wraz z Jerzym Krzanowskim – specjalistą z branży meblarskiej i Jackiem Trybuchowskim - menedżerem branży gastronomicznej.

Nad dbałością o każdy szczegół dba sztab specjalistów. Za menu odpowiada Tadeusz Müller-syn Magdy Gessler.

Robert Lewandowski poza licznymi sukcesami sportowymi na swoim koncie ma również dochodowe kontrakty z marką maszynek do golenia, smartfonów oraz firmą produkującą garnitury.

Państwo Lewandowscy podjęli się teraz rozkręcenia nowego biznesu. Para zainwestowała w trzypoziomową restaurację, która mieścić się będzie na warszawskiej Woli.

 

Jak będzie wyglądać lokal?

Lokal będzie podzielony na kilka sekcji. Znajdziemy w nim miejsce dla kibiców z transmitowanymi meczami na żywo, piekarnie, cukiernie, drink-bar, restauracje oraz tłocznie mleka migdałowego.

Lokal będzie zajmował powierzchnie 3300 mkw. Wyposażony będzie w trzy kuchnie. Restauracja zajmie obiekt po XIX-wiecznej zabytkowej Warzelni.

 

Co zjemy w NINE's Restaurant & Sports Bar?

Portal Pomponik.pl poprosił o ujawnienie kilka szczegółów Tadeusza Müllera, który czuwa nad jakością dań. Menu nie jest jeszcze dokładnie znane. Wiadomo, że ma opierać się na amerykańskich daniach. Pan Tadeusz uchylił jednak rąbek tajemnicy.

Zaskakującą przekąską będę bajgle serwowane na ciepło w kształcie dziewiątek, które podane zostaną w zaledwie 9 minut.

Innowacją, którą zaserwuje pan Tadeusz, będą również purpurowe warzywa moczone w zakwasie buraczanym. Mężczyzna wyjaśnił, że antocyjany zawarte w takich warzywach są przeciwutleniaczami i chronią nas przed rakiem.

W restauracji będziemy mogli zjeść również kotlety schabowe z wędzonymi ziemniakami i panierką. W menu będą także steki z siekanej wołowiny.

„Tadeusz jest teraz szczęśliwie zakochany, a to dodaje jeszcze większej mocy jego kuchni. Wszystko, co robi, jest wspaniałe i mówię to ja, jego mama” - Magda Gessler podsumowała starania kulinarne syna.

Lokal ma zostać otwarty w najbliższym tygodniu…Czy odwiedzicie restaurację pana Roberta?

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną