Markizy z galaretką i truskawkami

Krzysztof
Przepisy
02.08.2014 14:15
Markizy z galaretką i truskawkami

Przepis

Skład.

3 paczki herbatników (30 sztuk)

250ml śmietany kremówki (36%)

1 galaretka truskawkowa Winiary

50 dag truskawek

5 dag gorzkiej czekolady

Zaczynamy.

Galaretkę rozpuszczamy w 250ml (1 szklanka) wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy kremówkę. Gdy galaretka zacznie tężeć łączymy ją z kremówką. Nakładamy krem do szprycy cukierniczej i wykładamy na połowę herbatników, a następnie przykrywamy herbatnikami tak, aby powstały markizy.

Truskawki kroimy na połówki, każdą kładziemy na górze powstałych ciasteczek i polewamy cienkimi strużkami czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej.