Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką MAKARON Z POMIDORKAMI I FETĄ Przygotowanie: 25 minut Porcje: 2 porcje Składniki: – 250-300 g makaronu spaghetti – pół szklanki oliwy extra vergine – 4-6 ząbków czosnku –15-20 pomidorków koktajlowych – ok 200 g sera feta (kostka) – wybierz dobrej jakości fetę a nie produkt fetopodobny – 1 łyżeczka suszonego oregano – pieprz – listki świeżej bazylii do podania – świeżo starty parmezan lub grana padano do podania – pół szklanki świeżych listków bazylii do podania PRZYGOTOWANIE: Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 st C. Po wyjęciu naczynia z piekarnika rozgnieć pomidorki, czosnek oraz fetę za pomocą widelca, dodaj makaron i wszystko wymieszaj. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kup jedyny taki e-book z 100 super przepisami na kolacje. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne.