Jak lubisz fast foodowe przepisy w domowym wykonaniu zajrzyj także do: – przepisu na domowy cheeseburger – domowe bułki do hamburgerów – sałatka gyros – burgery z indyka i cukinii – wegeburger z kalafiora – pizza z szynką i pieczarkami – pizza z patelni – pizza z ciasta francuskiego – pizza na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto – przepis na ogórki kiszone Przygotowanie: 30 minut Ilość zapiekanek: 3-5 w zależności od wielkości Składniki: – 300 g pieczarek – pół cebuli – 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia – 150 g sera typu gouda – bagietka lub półbagietki – sól, pieprz – do podania: ketchup, szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Nagrzejcie także piekarnik do 180 st C Na bagietkę włóżcie pieczarki, posypcie startym żółtym serem i wstawcie do piekarnika na 3-5 minut, aby ser się zapiekł a bagietka zrobiła chrupiąca. Możecie posiekać pieczarki nożem w małą kosteczkę, ale świetnie sprawdza się także starcie ich na tarce z dużymi oczkami. Pieczarki pokrójcie lub zetrzyjcie na tarce z grubymi oczkami. Pamiętam jedną budkę do której zawsze wracałam na zapiekanki, własnie dlatego że na nich był zawsze szczypiorek. Takich jak kiedyś, z dużą ilością pieczarek, serem, ketchupem oraz posypane świeżym szczypiorkiem lub dymką. W tym czasie przekrójcie wzdłuż bagietki i zetrzyjcie ser na tarce o mniejszych oczkach.