Polecam gorąco wszystkim wielbicielom serników i nie tylko.... Składniki: na kruche ciasto: - 330 g mąki pszennej - 3 żółtka - 180 g masła - 80 g cukru pudru - 1 łyżeczka śmietany 18 % na masę serową: - 1200 g sera (twarogu dobrze zmielonego) - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 szkl. Wyjmujemy z lodówki pozostawione wcześniej ciasto ,rozwałkowujemy cienko i kroimy na paski które układamy na wierzchu ciasta tworząc kratkę. cukru,1 cukier waniliowy - 100 g rodzynek - 150 g miękkiego masła - 5 jajek +3 białka (które zostały z ciasta kruchego) na lukier : - 1 szkl. Pyszny ,kremowy w środku ,tradycyjny sernik jak z cukierni .Idealny na święta, lub po prostu na niedzielę do kawy . Zobaczcie film jak zrobić ten sernik krok po kroku 👇👇👇 Zaczynamy od kruchego ciasta - Do robota wrzucamy mąkę, zimne masło, żółtka ,cukier puder , śmietanę, zagniatamy gładkie ciasto. 1/3 ciasta zawijamy w folię i chowamy do lodówki ,resztę ciasta rozwałkowujemy na spodzie blaszki (25x35 cm),wyłożonej papierem do pieczenia. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki i pozostawiamy tak sernik na 10-15 min. następnie wyjmujemy i studzimy. Białka z ciasta kruchego ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej. Jak wszystko się ładnie połączy dodajemy po łyżce ser, na końcu dodajemy mąkę i odcedzone rodzynki.