Paszteciki z mięsem (3 składniki)

Wilk

Przekąski

18.02.2021 14:23

Paszteciki z mięsem (3 składniki)

Paszteciki z mięsem krok po kroku Paszteciki z mięsem na cieście francuskim Drukuj przepis Składniki ► pasztet z mięsa z rosołu [12 łyżek / ok. 150 g] ► ciasto francuskie [1 arkusz / ok. 300 g] ► żółtka rozmiar L [2 sztuki] Świetna przekąska, zamiennik kanapki czy dodatek do zupy. Paszteciki z mięsem (4 składniki) Delikatne, kruche, pełne smaku paszteciki z wykorzystaniem pasty z mięsa z rosołu. Takie paszteciki też świetnie się mrożą – wystarczy ułożyć je na talerzyku lub blaszce na papierze do pieczenia, zamrozić na ok. 1-2 godziny aż stwardnieją i przełożyć do woreczka. Ciasto francuskie można z powodzeniem zastąpić domowym ciastem twarogowym, albo cienko rozwałkowanym ciastem brioszkowym (takie paszteciki urosną trochę bardziej) lub cienko rozwałkowanym ciastem półkruchym. Jeśli masz jakieś pytania… Dotyczące tego lub innego przepisu, zostaw je w komentarzu poniżej lub skontaktuj się ze mną na Instagramie lub Facebooku. Polecam trzymać je w lodówce ze względu na farsz mięsny, najlepiej podgrzać delikatnie w piekarniku lub mikrofali. Szybkie i pyszne paszteciki z ciasta francuskiego nafaszerowane mięsem z rosołu. Wskazówki Jako farsz, wykorzystuję pastę z mięsa z rosołu, która jest doprawiona jedynie czosnkiem i majerankiem. Jeśli wrzucasz zdjęcia gotowego dania na swój instagramowy profil lub w insta stories, koniecznie oznacz mnie @wilkuchnia oraz dodaj #wilkuchnia ! Jej wykonanie jest szybkie i bezproblemowe, a zawinięta w listkujące ciasto francuskie zamienia się w idealną przystawkę czy imprezową przekąskę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2021/02/paszteciki-z-miesem-3-skladniki.html