Oszczędna szarlotkaDrukuj przepis Składniki ► mąka pszenna/ mix bezglutenowy [300 g] ► masło [150 g] ► cukier puder [120 g / 1 szklanka] ► jabłka [1 kg] ► budyń śmietankowy/waniliowy [40 g / 1 paczka] Dodatek budyniu zmienia nadzienie jabłkowe w kremowy mus, osobiście przypomina mi trochę ciacho jabłkowe z McDonald’s :) To idealne ciasto na weekend, najlepiej smakuje podane z lodami i bitą śmietaną! Dodatkowo: ► zimna woda [4-5 łyżek] ► cynamon [1 łyżeczka] - W osobnym naczyniu wymieszać proszek budyniowy z drugą połową szklanki cukru pudru. Przygotowanie - Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać pół szklanki cukru pudru i wymieszać. - Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, każdą ćwiartkę następnie w cienkie plasterki.