Drożdżowe paszteciki z drobiową kiełbasą, pieczarkami i serem

Magdalena

Obiad

18.02.2021 16:56

Drożdżowe paszteciki z drobiową kiełbasą, pieczarkami i serem

Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej + do podsypania 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko M 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki cukru Na farsz: 1 k iełbasa z piersią Z Kurnej Półki Cedrob około 400 g pieczarek 1 cebula lub 2 pełne łyżki suszonych płatków cebuli 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku około 70 g startego sera mozzarella Odstawiamy je w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 40 min. Farsz: Na maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę (jeśli używamy suszonej pomijamy ten etap i dodajemy ją na końcu). Pieczemy je w nagrzanym piekarniku do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 min, czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i grubości ciasta). Zwijamy w rulon (kładziemy złączeniem do dołu) i kroimy ostrym nożem co 4-5 cm. Paszteciki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smacznego Do farszu na paszteciki użyłam pysznej kiełbasy z piersią Z Kurnej Półki Cedrob Uwielbiamy ją! Można z nim wyczarować wiele pysznych dań na słodko i na wytrawnie. Ciasto dzielimy na 2 części, każdą rozwałkowujemy i dzielimy nożem na pół (wzdłuż). Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe paszteciki z drobiową kiełbasą, pieczarkami i serem. Ja podałam je na obiad z dodatkiem domowych sosów: czosnkowego i pomidorowego. Robimy paszteciki: Ciasto krótko wyrabiamy i wykładamy na podsypaną mąką stolnicę/matę. Drożdżowe paszteciki z drobiową kiełbasą, pieczarkami i serem Uwielbiam ciasto drożdżowe. Takie paszteciki śmiało możecie też podać na różnych spotkaniach i przyjęciach. Można je odgrzać w piekarniku lub w mikrofali.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkieokruszki.pl/drozdzowe-paszteciki-z-drobiowa-kielbasa-pieczarkami-i-serem/