Szybka zupa jarzynowa z mrożonymi warzywami i makaronem

Zupy
31.01.2021 20:42
Szybka zupa jarzynowa z mrożonymi warzywami i makaronem

Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 750 g mrożonej mieszanki warzyw (np. marchew, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki śmietany 18% 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz świeży koperek lub natka pietruszki 250 g makaronu jajecznego chińskiego Sposób wykonania: Cebulę kroimy w małą kostkę, czosnek w plasterki a łodygi selera w cienkie paseczki. Do garnka wlewamy gorący bulion, wsypujemy zamrożone warzywa i dodajemy listek laurowy z zielem angielskim.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/01/szybka-zupa-jarzynowa-z-mrozonymi.html