Kotlet schabowy po wiedeńsku z ajvarem

Obiad
17.07.2018 17:03
Kotlet schabowy po wiedeńsku z ajvarem

Składniki: 4 plastry schabu 4 jajek 3 łyżki mleka 5 łyżek bułki tartej 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki ajvaru sól (polecam sól z ziołami i czosnkiem świeżo mielona) pieprz olej roślinny (do smażenia kotletów) 3 łyżki masła (do smażenia jajek) Pod koniec smażenia na drugiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim jajka sadzone. (delikatnie wbijamy jajka aby żółtka były w całości, obsypujemy solą ziołową i przykrywamy przykrywką aby równomiernie się ścięły). Kotlety obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 2 minuty z obydwu stron tak aby mięso było wysmażone w środku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/07/kotlet-schabowy-po-wiedensku-z-ajvarem.html