🙂 Składniki na ciasto czekoladowe: 110g masła 90g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 100g mąki pszennej 20g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 130g kefiru opakowanie cukru z prawdziwą wanilią Miękkie masło ubijamy do puszystości partiami dodając cukier oraz cukier z prawdziwą wanilią. Składniki na masę bounty: 450g mleka 3.2% (Możemy użyć również mleka kokosowego, migdałowego – według uznania) 75g kaszy manny 120g wiórków kokosowych 150g masła 140g cukru pudru Składniki na polewę czekoladową: 80g czekolady gorzkiej 80g czekolady mlecznej 160g mleka 3.2% Wszystkie składniki umieszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady, chwilę studzimy i wylewamy na ciasto. Przepis na ciasto bounty, czyli pyszne, czekoladowe ciasto z kremem maślano-kokosowym o delikatnym posmaku wanilii, a całość wykańcza polewa z mleczną oraz gorzką czekoladą. Miękkie masło ubijamy z cukrami na puszystą masę, a następnie dodajemy partiami przestudzoną masę kokosową. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy przez około 2 minuty na najmniejszym ogniu do momentu, aż masa ponownie zgęstnieje. Do masy maślanej dodajemy naprzemiennie część kefiru oraz suchych składników, miksujemy na niskich obrotach miksera tylko do połączenia się składników. Przekładamy na wystudzony biszkopt i wkładamy na chwilkę do lodówki.