Lekkie kanapeczki z marynowanym łososiem

Przekąski
22.01.2021 21:15
Lekkie kanapeczki z marynowanym łososiem

Marynowany łosoś - 300 g. filetu z łososia bez skóry - 100 g. cukru - 100 g. soli - skórka otarta z 1 cytryny - skórka otarta z 1 pomarańczy - skórka otarta z 1 grejpfruta - 1 łyżeczka ziaren kolendry Wyszło tak pysznie, że mogłabym jeść to na każde śniadanie :) Składniki: (na 15 kanapeczek) - pieczywo lekkie razowe Sonko - 2 awokado - 2 łyżki sok z cytryny - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz Na lekkie pieczywo nakładaj pastę z awokado, plasterki marynowanego łososia i krązki piklowanej cebuli. Łososia obłóż grubą warstwą tej mieszanki z każdej strony i włóż do lodówki na 2 godziny. Aromatycznego marynowanego łososia zestawiłam z kremowym awokado oraz piklowaną czerwoną cebulką. Obrane awokado rozgnieć widelcem, połącz z oliwą, sokiem cytrynowym, dopraw do smaku. Gdy marynata wystygnie, przykryj pojemnik z cebulą i wstaw do lodówki. Lekkie kanapeczki na chrupkim pieczywie to super sprawa na przyjęciu czy domówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2021/01/lekkie-kanapeczki-z-marynowanym-ososiem.html