Krem z kukurydzy

Zupy
12.08.2017 13:17
Krem z kukurydzy

Składniki: (4-5 porcji) - 4 kolby kukurydzy - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 1 duży ziemniak - 1 marchewka - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/4 łyżeczki ostrej papryki - 1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego - 1/4 łyżeczki wędzonej papryki - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego - świeżo mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka masła - 2 łyżki oleju - garstka listków bazylii - 3 szkl. Kolby kukurydzy trzymaj pionowo w dużej misce i ścinaj z nich ziarna ostrym nożem (ziarna z 1 kolby na chrupiącą kukurydzę obsyp przyprawami, wymieszaj, wyłóż na papier do pieczenia. wody - natka pietruszki Chrupiąca kukurydza do posypania - 1 kolba kukurydzy - po 2 szczypty soli, ostrej papryki i wędzonej papryki Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Dodaj ziarna kukurydzy, sól i pozostałe przyprawy (kmin rzymski rozgnieć w moździerzu). Gotuj zupę na małym ogniu pod pokrywką przez 20 minut. Oprósz świeżo mielonym pieprzem i odrobiną wędzonej papryki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2017/08/krem-z-kukurydzy.html