Składniki: (2 porcje) - 160 g. suchego makaronu rigatoni - 200 g. świeżego bobu - 14 szt. czarnych oliwek - 10 szt. pomidorków koktajlowych - 2 łyżki oleju z pestek winogron - 2 ząbki czosnku - kilka listków szałwii - ser typu parmezan do posypania - listki bazylii do ozdoby - sól, pieprz Podsmaż przez 3 minuty, a następnie dodaj przekrojone na pół pomidorki i starty na małych oczkach czosnek. Na patelnię przełóż ugotowany wcześniej makaron, całość dokładnie wymieszaj i podgrzewaj 2-3 minuty. Bób gotuj przez 3 minuty w lekko osolonym wrzątku. Sezon na bób w pełni, więc trzeba korzystać i zajadać to cudowne warzywo :)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/07/makaron-z-bobem-szawia-i-oliwkami-pasta.html