Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej lub zwykłej i zrumienić na złoty kolor z obu stron. - Na patelnię wlać 2-3 łyżki oliwy, zeszklić na niej pokrojoną cebulę dodając pod koniec czosnek. Składniki: bagietka duży bakłażan czerwona papryka kilka suszonych pomidorów mała czerwona cebula ząbek czosnku ocet winny oliwa świeża bazylia sól, pieprz - Bakłażana i paprykę umyć i pokroić w kostkę. z bakłażanem i suszonymi pomidorami Małe chrupiące kanapeczki rodem z Włoch, idealne na przekąskę. Przygotowuje się je z białego pieczywa, grillowanego lub opiekanego na rozgrzanej patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/01/crostini-z-bakazanem-i-suszonymi.html