Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu soba 150 g grzybów shimeji 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju łyżka sosu sojowego łyżka pasty miso szczypior z dymki pieprz, sól - Zagotować wodę, wrzucić do niej makaron i gotować 5 minut. Gryczany japoński makaron soba z chrupiącymi i zdrowymi grzybami shimeji to sposób na błyskawiczny obiad w stylu azjatyckim. - W międzyczasie rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, chwilę podsmażyć uważając, aby czosnek się nie przypalił. Makaron soba z grzybami shimeji Jest to typowe danie stir-fry, czyli krótko smażona potrawa z jednej patelni. - W małej miseczce wymieszać sos sojowy, pastę miso, łyżkę wody i wlać do grzybów.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/01/makaron-soba-z-grzybami-shimeji.html