Spaghetti all'Amatriciana

Katarzyna
Makarony
25.10.2017 12:11
Spaghetti all'Amatriciana

Składniki na 2-3 porcje: 300 g makaronu spaghetti 400 g pomidorów z puszki 150 g guanciale lub boczku 50 ml białego wina 70 g sera pecorino romano 2 łyżki oliwy papryczka chilli lub suszone płatki chilli pieprz - Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. - Boczek przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu przesmażyć pomidory przez kilka minut, aż się rozpadną. - Na patelni rozgrzać oliwę, krótko podsmażyć na niej papryczkę chilli. Spaghetti allAmatriciana Błyskawiczna i syta tradycyjna włoska pasta, czyli makaron z lekko pikantnym sosem Amatriciana, którego główne składniki to podsmażone wieprzowe podgardle (guanciale) i pomidory.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/10/spaghetti-allamatriciana.html