Składniki: 1 płat świeżego ciasta francuskiego 125 g kremowego serka białego 10 łyżeczek (lub wg upodobań) chałwy – u mnie Bułgarska Oryginalna Chałwa Słonecznikowa w Puszce Balkanito 1 żółtko do posmarowania rogalików cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Wkładamy na środkowy poziom nagrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienienia – u mnie około 12 minut (obserwujemy rogaliki, czas może być różny w zależności od piekarnika). 🙂 To jak, kto się skusi na takie szybkie rogaliki? A po pyszną chałwę zajrzycie do sklepu Balkanito. Za pierwszym i drugim razem dociskając palcami ciasto na końcach, tak by masa nie wypłynęła podczas pieczenia (pokazane na zdjęciach). Prezentują się tak uroczo, że śmiało sprawdzą się zarówno do kawy, jak i na inne okazje. U mnie 10 łyżeczek (wyskrobywałam chałwę łyżeczką od razu ją tym samym rozdrabniając). Jeśli dodacie chałwę w całym kawałku, to dla ułatwienia wszystko można zmiksować mikserem. Jeśli tak, to polecam Wam rogaliki z masą serowo-chałwową. Na każdy trójkąt (w części najszerszej) nakładamy porcję masy. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Szybkie rogaliki z masą serowo-chałwową Lubicie szybkie słodkości? Takie rogaliki wykonacie w kilka minut.