Składniki: (na 2 porcje) - 1 małe opakowanie maślanych herbatników - 500 ml zimnego mleka - 1 łyżka cukru - 1 budyń śmietankowy Cykoria - około 1 pełnej łyżki borówek (w sezonie jagód) - listki świeżej mięty - gęsty sos jagodowy* *przygotowany z mrożonych jagód lub kupny Przygotowanie: Budyń gotujemy według instrukcji (ale dodaję wyłącznie 1 łyżkę cukru). Na dno pucharków / szklanek kruszymy maślane herbatniki, wykładamy porcję budyniu, znów tworzymy warstwę z pokruszonych herbatników. Nie wiem jak Wy, ale ja od dziecka uwielbiałam desery na bazie budyniu. Kilka chwil, kilka prostych składników i… już można cieszyć się słodką chwilą relaksu. Często pytacie mnie o podkładki, które od jakiegoś czasu goszczą na moich zdjęciach. Wystarczy zajrzeć an fanpag Natura Drewna, gdzie znajdziecie o wiele więcej pięknych rzeczy.