Składniki: 100 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru (zwykły, trzcinowy lub inny używany) 2 jajka klasy M kilka kropli aromatu pomarańczowego lub waniliowego 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżeczek dżemu truskawkowego słodzonego fruktozą Bartfan bita śmietana (zwykła lub ubita gęsta część mleczka kokosowego) jadalne płatki róż Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. W tym wypadku dżem będzie przy spodzie, jeśli chcecie by był wyżej nakładamy na spód ciut więcej masy, dżem i resztę masy. Sporządzony jest z 50 g owoców na 100 g produktu. Nakładamy po około łyżce masy, łyżeczkę dżemu i resztę masy (do około 3/4 wysokości). Do miski wbijamy 2 jajka, wsypujemy cukier i dokładnie energicznie mieszamy składniki (ja używam ręcznej trzepaczki, ale można użyć tu miksera). W przepisie na babeczki użyłam dżemu truskawkowego Bartfan, który słodzony jest fruktozą. Babeczki studzimy, a następnie dekorujemy porcją bitej śmietany (klasycznej lub kokosowej) i jadalnymi płatkami róż. Różowe papilotki, płatki róż, pyszny truskawkowy dżem i mała porcja bitej śmietany. Kolejno dosypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy aromat, mieszamy do połączenia składników. Formę z babeczkami wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego piekarnika. Babeczek wyjdzie około 8 (w zależności od wielkości papilotek). Babeczki z dżemem, różą i bitą śmietaną Proste, a jednak wyjątkowe 🙂