Składniki: 250 ml jogurtu greckiego 3 jajka L 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 300 g mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania olej rzepakowy do smażenia Dzień dobry :-) Do Tłustego Czwartku jeszcze trochę, ale moje dzieci dopominały się już o pączusie i zrobiliśmy takie ekspresowe na jogurcie greckim. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmujemy pączki i przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Ja za pomocą dwóch łyżek nabierałam porcje ciasta i łyżkami formowałam pączki. 3. W głębokiej patelni lub garnku rozgrzewamy olej, następnie trochę zmniejszamy gaz. Ciasta nie musimy za dużo nabierać, bo pączusie trochę urosną. Ubijamy na najwyższych obrotach do momentu aż masa będzie puszysta i potroi swoją objętość.