mąki pszennej 2 łyżki oleju Masa budyniowo-śmietanowa 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 500 ml mleka 2-3 łyżki cukru 500 ml śmietanki 36% MU! 35 g żelatyny I na koniec jeszcze jedna uwaga – gdybym w moich postach stosowała oznaczenie stopnia trudności miałabym problem z wyborem. W przepisie napisałam jednak, by żelatynę wpierw połączyć z budyniem – tak też nieraz robiłam i myślę, że to bezpieczniejsza opcja. Mam tutaj na myśli te osoby, które nie do końca lubią się z żelatyną. Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 op. galaretki krystalicznej 24 sztuki kruchych ciasteczek z marmoladą (w kształcie kwiatka) Całe jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. To ciasto będzie strzałem w dziesiątkę na różne rodzinne uroczystości czy święta. Następnie (pod koniec ubijania śmietanki) podgrzewamy na minimalnej mocy palnika, tylko do rozpuszczenia. Ciasto to dla jednych może się okazać proste i bezproblemowe, dla innych może stanowić wyzwanie. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie 🙂 Biszkopt: 4 jajka 4-5 łyżek drobnego cukru 1/2 szkl. Na samym końcu do masy przesiewamy mąkę, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Na masie budyniowo-śmietankowej rozkładamy kruche ciasteczka, jedno obok drugiego. Kruche ciasteczka ładnie prezentują się pod przezroczystą galaretką, a owoce nadają całości smaku i orzeźwienia. Budyń dodajemy do ubitej śmietanki i miksujemy całość, aż do uzyskania puszystej masy. Na upieczony biszkopt wykładamy mniej więcej 1/3 masy. Udostępnij Zapisz Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto. Takie mięciutkie i piankowe ciasto z pewnością im zasmakuje.