250 g twarogu chudego lub półtłustego 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 5 łyżek ksylitolu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju roślinnego szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Czekoladę pokroić na drobne kawałki. Następnie wlać olej, dodać połowę przygotowanej mąki i wymieszać, wsypać resztę mąki, kawałki czekolady i wszystko dokładnie wyrabiać za pomocą rąk. Do miski wbić jajka i roztrzepać widelcem, dodać twaróg oraz ksylitol i za pomocą blendera ręcznego zmiksować na gładką i jednolitą masę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2021/01/szybkie-bueczki-twarogowe-bez-drozdzy.html