Aromatyczna babka czekoladowa

Anna
Ciasta
12.01.2021 15:55
Aromatyczna babka czekoladowa

Składniki babki: 2 szklanki mąki 2 jajka 2 białka (zostały po faworkach) 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml dżemu śliwkowego 1 łyżeczka przyprawy piernikowej kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżeczka kakao 5- 6 łyżek oleju Polewa i dekoracja: 1 mleczna czekolada, 1 biała czekolada, czekoladowe kule, posypka kakaowa, crunchy czekoladowe, bakalie Wykonanie: Babka na każdą okazję Do przygotowania pysznego ciasta nie trzeba wielu składników, a dodatkowe wrzucam na zasadzie, co mi w duszy gra. W czasie weekendu odwiedzili nas mili goście, należało więc podać smaczne i ładnie się prezentujące ciasto, które przy tym robi się szybko i łatwo. Jej główną atrakcją oprócz niebiańskiego smaku był sposób dekoracji, który sprawił, że ze zwykłego ciasta stała się ciastem z efektem wow. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na chwilę i jeszcze ciepłe wyjmujemy z formy. Przyznam, że miałam początkowo ochotę przełożyć ciasto dżemem, ale... najzwyczajniej zabrakło mi na to czasu. Na górę babki wysypujemy pokruszone crunchy, posypkę oraz układamy połówki czekoladowych kul. Ciasto Izerska Łąka wersja letnia Korzenne ciasto z wiśniami Moje ulubione ciasta znajdziecie poniżej: Ciasto drożdżowe z jagodami

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.rozmowki-kobiece.pl/2021/01/pyszna-babka-z-czekoladowa-polewa.html