Drobiowe Pulpeciki W Sosie Z Suszonych Grzybów

Iwona
Obiad
12.01.2021 18:05
Drobiowe Pulpeciki W Sosie Z Suszonych Grzybów

- kilka suszonych grzybków (5-6 w tym kurki, borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) - około 2 szklanki wody - 1/3 główki cebuli - 1 ząbki czosnku - 1 łyżeczka mąki pszennej - 3-4 łyżki śmietanki 30-36% - sól, pieprz - natka pietruszki Pulpety: - 150 g mięsa mielonego z indyka - trochę startej cebuli do środka pulpetów - 1-2 kromeczki bułki/bagietki namoczonej - 1 mały ząbek czosnku przeciśnięty (niekonieczny) - 1 żółtko - natka pietruszki - mąką do obtoczenia - sól, pieprz 1. Grzyby namaczamy przez około 30 minut lub dłużej (a nawet możemy zostawić je na noc) w dwóch szklankach wody, a następnie wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około godzinę w tej samej wodzie. Drobiowe Pulpeciki W Sosie Z Suszonych Grzybów Takie klopsiki są prostą w przygotowaniu potrawą, a smakują wyśmienicie. 3. Następnie solę i pieprzę całość, gotuje z około 10-15 minut. Mięso mieszamy z żółtkiem, namoczona bułka, starta cebulą, przyprawami i natką pietruszki, formujemy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2021/01/drobiowe-pulpeciki-w-sosie-z-suszonych.html