Wariacje na temat zupy gulaszowej

Anna
Zupy
23.01.2016 19:37
Wariacje na temat zupy gulaszowej

A dokładniej: 1 kg mięsa mieszanego (wieprzowina, wołowina, drób, kawałki boczku, kiełbasy) 500g mrożonych warzyw (mieszanka) 300g ziemniaków 1 marchewka 2 cebule 1 por 2 kalarepy garść liści jarmużu 1 zielona papryka garść suszonych grzybów 250 ml przecieru pomidorowego ( z mojej spiżarni) 200 ml soczewicy czerwonej sól, pieprz, ostra papryka, majeranek, liść laurowy Wołowinę, wieprzowinę, kiełbaskę i boczek pokroiłam w kostkę, Wrzuciłam do pięciolitrowego garnka, dodałam udko z kurczaka, podsmażyłam do zarumienienia, dodałam pokrojoną cebulę. W tym czasie wspólnie z Ślubnym, który dzielnie mi w kuchni towarzyszył, pokroiliśmy resztę składników ( do południa byliśmy na działce, stąd w naszej zupie znalazły się warzywa wygrzebane spod śniegu: kalarepa i jarmuż). Zalałam mięso 1 l wody, dodałam grzyby,przykryłam pokrywką i gotowałam 1,5 godziny. Po wspomnianej 1,5 godzinie wrzuciliśmy resztę składników, zalaliśmy wodą do pełna, dodaliśmy soli, pieprzu. Po kolejnej godzinie gotowania doprawiłam danie do smaku papryka i majerankiem. Uwielbiamy wszelkie zupy i dania jednogarnkowe, zatem to danie będzie smakowało każdemu .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2016/01/wariacje-na-temat-zupy-gulaszowej.html