Fit naleśniki bez glutenu

Anna
Śniadania
13.10.2018 8:00
Fit naleśniki bez glutenu

Produkty na naleśniki: 100 g mąki kukurydzianej- 369 kcal 1 jajko 55g -75 kcal 100g wody-0 kcal szczypta soli szczypta sody oczyszczonej łyżeczka oleju 44 kcal Nadzienie: 4 łyżki musu gruszkowego z kakao (czyli domowej czekogruszki) lub powidła śliwkowe niskosłodzone – ok. 80 kcal Jeden naleśnik z nadzieniem to 140 kcal Naleśniki wychodzą mniej sprężyste niż z mąki pszennej, ale za to mają pięknie żółty kolor i są bardzo smaczne. A ze względu na niewielką ilość kalorii nadają się na lekkie śniadanie lub podwieczorek dla dwóch osób. Proponuję na śniadanie bezglutenowe fit naleśniki bez mąki pszennej. Nie ma nic przyjemniejszego niż smaczne śniadanie jedzone na łące z widokiem na Pogórze Izerskie. Jeśli chcecie wiedzieć, jak zrobić naleśniki bez mąki pszennej to zapraszam po przepis.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.rozmowki-kobiece.pl/2018/10/bezglutenowe-sniadanie-na-trawie.html