Przepis
Składniki(na 2 porcje)
-pół piersi z kurczaka
-pół puszki pomidorów
-pól puszki czerwonej fasoli
-mała puszka( u mnie ta 140-garmowa, można dać pół dużej) kukurydzy
-pół dużej papryki
-mała cebula
-2 małe garście tartego, żółtego sera
-czosnek, chili, sól i pieprz do smaku
Kurczaka doprawiamy, podsmażamy na patelni razem z pokrojoną cebulą i papryką. Gdy się zarumienią, dodajemy pomidory, zmniejszamy ogień i czekamy aż odparują i sos zgęstnieje. Następnie doprawiamy czosnkiem, chili, solą i pieprzem( potrawa powinna byc ostra ;). Dodajemy odsączoną fasolę i kukurydze, podsmażamy jeszcze 2, 3 minuty. Przekładamy Danie na talerze, posypujemy tartym serem i umieszczamy na pól minuty w mikrofali lub nagrzanym piekarniku (do rozpuszczenia się sera).