Meksykański kociołek

Krzysztof
Obiad
29.07.2014 12:48
Meksykański kociołek

Przepis

Składniki(na 2 porcje)

-pół piersi z kurczaka

-pół puszki pomidorów

-pól puszki czerwonej fasoli

-mała puszka( u mnie ta 140-garmowa, można dać pół dużej) kukurydzy

-pół dużej papryki

-mała cebula

-2 małe garście tartego, żółtego sera

-czosnek, chili, sól i pieprz do smaku

Kurczaka doprawiamy, podsmażamy na patelni razem z pokrojoną cebulą i papryką. Gdy się zarumienią, dodajemy pomidory, zmniejszamy ogień i czekamy aż odparują i sos zgęstnieje. Następnie doprawiamy czosnkiem, chili, solą i pieprzem( potrawa powinna byc ostra ;). Dodajemy odsączoną fasolę i kukurydze, podsmażamy jeszcze 2, 3 minuty. Przekładamy Danie na talerze, posypujemy tartym serem i umieszczamy na pól minuty w mikrofali lub nagrzanym piekarniku (do rozpuszczenia się sera).