Spaghetti z boczkiem po swojsku

Ewelina
Makarony
27.07.2014 21:45
Spaghetti z boczkiem po swojsku

Przepis

spaghetti z boczkiem po swojsku

Danie to robię od niemal 20 lat, zawsze się udaje, szybko powstaje i jest naprawdę pyszne, a przy tym niedrogie, gorąco polecam :)

30 dag chudego wędzonego boczku

0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego

2 średnie cebule

1 kostka rosołowa lub Vegeta

przyprawa do potraw włoskich, słodka i ostra papryka, pieprz, ewentualnie sól

1/3 szklanki wody i 2 łyżeczki mąki do zagęszczenia sosu

Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na bardzo niewielkiej ilości oleju, następnie dodać pokrojoną cebulkę, razem poddusić przez kilka minut, zalać około 1 litrem wrzątku, wrzucić kostkę rosołową, dodać przyprawy, podgotować wszystko około 10 minut, następnie zagęścić mąką wymieszaną z wodą i zagotować, podawać z makaronem i startym serem żółtym, smacznego.