Przepis
Składniki:
3 filety z kurczaka, puszka czerwonej fasoli, puszka pomidorów bez skóry, 1 duża cebula, pół dużej czerwonej papryki, 1 ostra papryczka chili, pieprz, sól, słodka papryka w proszku, czosnek granulowany, przyprawa meksykańska Tex Mex, oliwa z oliwek do smażenia
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Do mięsa dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę w proszku, czosnek granulowany i przyprawę Tex Mex. Na patelni rozgrzać trochę oliwy z oliwek, przełożyć do niej mięso i podsmażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Czerwoną paprykę pokroić w paski, papryczkę chili drobno posiekać. Do mięsa dodać cebulę, paprykę i chili i chwilę razem smażyć. Następnie dodać odsączoną z zalewy i przepłukaną fasolę oraz pomidory z puszki razem z sokiem i wszystko razem dusić jeszcze ok. 10-15 minut. Jeżeli trzeba, doprawić do smaku.