Surówka z czerwonej kapusty

Sałatki
04.01.2021 11:58
Surówka z czerwonej kapusty

Składniki: pół główki czerwonej kapusty (około 400 g) większa marchew jabłko mała cebula 3-4 łyżki oleju lub oliwy sól i pieprz opcjonalnie sok z cytryny Kapustę oczyść, a marchew i jabłko obierz. Kapusta czerwona jest twarda, dlatego warto zetrzeć ją na dużych oczkach, np. malakserem lub tarką do warzyw (będzie drobniejsza, miękka i soczysta). Jeśli posiekasz kapustę nożem, posyp ją szczyptą soli, ugnieć dłonią i odstaw na 30 minut – puści sok i zmięknie. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach (najlepiej to zrobić malakserem).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/surowka-z-czerwonej-kapusty/