Przepis na ciasto francuskie z serem i szynką składniki: 2 arkusze- ciasto francuskie 1 opakowanie serka Philadelphia jalapeno 200 g szynka szwarcwaldzka lub inna szynka wędzona 1 żółta papryka, może być czerwona tarta mozzarella posiekany szczypiorek Ciasto francuskie z serem i szynką: Rozwijamy ciasto francuskie. Ciasto francuskie to jeden z produktów, który zawsze jest u nas w lodówce, doskonale sprawdza się do przygotowania słodkich ciasteczek jak i wytrawnych przekąsek, gdy mamy niespodziewanych gości to w 30 minut można z niego wyczarować świetne przekąski, ciasteczka, czy też inne dania np. tarty. Na blogu najczęściej poszukiwanym przepisem z ciasta francuskiego są pikantne roladki z ciasta francuskiego z salami, szpinakiem i mieszanką meksykańską, te dzisiejsze będą następne. Roladki z ciasta francuskiego z szynka szwarcwaldzką, pikantnym serkiem jalapeno, łagodną mozzarellą i słodką papryką były przygotowane na tegoroczny Sylwester.. Roladki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Na Sylwestra i Karnawał doskonale sprawdzają się roladki z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie zwijamy w rulon, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni C, pieczemy ok. 20-25 minut w zależności od rodzaju piekarnika.