Składniki na 2 porcje: – 150g skyru naturalnego – 150g skyru waniliowego – 150g ricotty – 100ml mocnej, ostudzonej kawy – 12 okrągłych biszkoptów – 1 łyżka kakao – 3 łyżeczki erytrolu – 2 łyżeczki masła orzechowego Każdy biszkopt przed włożeniem do słoiczka zanurzamy na chwilę w kawie, pierwsze dwa (po dwa na słoiczek) umieszczamy na samym dnie. Ja dzisiaj byłam w Malinogrodzie, na samozbiorach – miejscu w Gdyni, o którym nie miałam bladego pojęcia. W związku z wciąż utrzymującymi się wysokimi temperaturami mam dla Was lekki, odchudzony deser, który zna każdy – TIRAMISU. Następnie przykrywamy je 2 łyżkami kremu (po dwie na słoiczek) i posypujemy kakao. Ponownie układamy warstwę z biszkoptów, kremu i kakao, aż do wykorzystania kremu i zapełnienia słoiczka.