Paluszki serowe panierujemy w jajku, mące, jajku, bułce tartej, znów jajku oraz bułce tartej – chodzi o stworzenie grubej panierki, która zatrzyma warstwę ciągnącego się sera w środku. Pamiętajcie więc o odpowiednim panierowaniu 😉 Próbowałam również z różnymi serami i osobiście najlepiej mi się sprawdziła twarda, żółta mozzarella, taka do pizzy. Zanim udało mi się uzyskać efekt, jaki widać na zdjęciu, przygotowywałam je kilka razy z marnym efektem. , takiej do pizzy - 3 jajka - mąka krupczatka - bułka tarta - olej do głębokiego smażenia - sól, pieprz Mozzarellę kroimy w słupki. Smażymy krótko, małymi partiami, na mocno rozgrzanym, głębokim oleju (z obu stron do zezłocenia). Zwłaszcza jeśli niedokładnie opanierujemy ser, i w trakcie smażenia zacznie nam się topić i wypływać.