😉 Składniki: 1 szklanka starter na drobnych oczkach marchewki (około 3 większe marchewki)* 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka M 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki oleju niepełna szklanka cukru (około 4/5 szklanki) *forma 18×28 lub 23×23 i podobne, ciasto na małą blaszkę Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto. Ciasto marchewkowe mieszane łyżką Dziś mam dla Was przepis na szybkie ciasto marchewkowe mieszane łyżką. Szklanka nie ma być nabita, po prostu przekładamy startą marchewkę łyżką do szklanki i w ten sposób ją odmierzamy. To chyba najłatwiejszy przepis na ciasto z tartą marchewką jaki do tej pory robiłam. Będzie to też idealny przepis na proste ciasto na święta. owoce suszone Helio – ja dodałam 2 daktyle, 2 suszone jabłka i 2 morele cukier puder do oprószenia ciasta *Uwaga! Na koniec dodajemy pokrojone na małe kawałki suszone owoce, krótko mieszamy. Przygotowanie: Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, odmierzamy w szklance. U mnie około 35 minut, ale czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika.