Składniki na masę twarogową: 800 g twarogu z wiaderka firmy Piątnica 250 ml śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 2 żółtka 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki cynamonu Święta bardzo mocno kojarzą się z przyprawami korzennymi, czyli między innymi z cynamonem, dlatego dzisiaj mam dla was serniczek cynamonowy.. Sernika nie wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy go w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. 🙂 Składniki na kruchy spód: 300g ciastek pełnoziarnistych 90g masła łyżeczka cynamonu Masło rozpuszczamy, a następnie chłodzimy. Możemy dodać do niego dodać skórkę z pomarańczy, zmielone goździki, anyż, naturalny ekstrakt migdałowy, wybór należy do Was.